mochacinoz ‘d’ crunhcie

March 31, 2010 at 3:47 am (Uncategorized)

Assalamualaikum..

ye…bersame dgn saye pade hari ni tuk bersama2 mebuat air yang sedap sekali ye tuan2, resepi kite ari ni adalah…..mochacinoz ‘d’ crunchie ye…kalo dlm bhas melayu die….neslo ais berempah…(er!!!same ke ek?)

bahan-bahannya,

3 1/2 sudu teh milo

1/4 sudu teh nescafe arabica

dan susu skik ja…

ok…saye gune cawan berisipadu 0.3 l (badan besar, cawan pun besar,hehehe)

cara nak buek dio…sonang jo. ok! memula bc Basmallah, pastu campur milo ngan nescafe tu. pas tu ltak susu tu kasi tutup milo ngan nescafe tu, tak yah bnyk2, milo da manis da…pastu ltk air pans dan ltakkan ais…pergghhh!!! time ni pun da cukup sdap da kalo minum, tapi tggu dl, ade final touch sblm minum…

dapatkan sebungkus (atau ikut suka anda) bisku oat krunch keluaran munchy’s

yg ni…pkai yg dark coklat pny, mmg terase momentum die…perggghhh….k2, kasi hancur ini biskut, pastu kasi tabur juga….

hasil die…. tara………

pastu time nak minu…anda kacau2, kacau dan kacau2…pastu minum a, perghhhh!!! best oo…siyes lagi jimat dan sedak…

kalo nak rase kopi kuat, hangpa tambah a nescafe lebih, nak rase coklat lbg, ltak milo lbh…pndai2 la hangpa oter…tu best kalo wat air sendr…ikut selera masing2 kan…hehehe, slamt menchoba….ba…ba…ba…

Advertisements

6 Comments

  1. mEEn said,

    ceh..ni ke yg nk soh sye bce???igt boleh lwn timtamslam sy la??

    maleh la nk wt..cm sush je..abg zul tlg wtkn leh??hehe

  2. nizam said,

    meen manja2 lak ngn abg zul ko

  3. nazri said,

    tengs for sharing…kena try ni..pasti..hehehe

  4. Mr. Cantik said,

    hahaha…saje je bang, tak blog bersarang…ni pun da takdop entry g

  5. kembo said,

    huhuhu~ minuman yang best.. erm.. tapi kn.. apa kate kite sumbat byk2 dlm 2.. letak la kismis.. x pun tabur milo ckit ke.. ag kalau tabu rbadam kt atas 2 kn.. pergh~~ sumbat kje semua selagi leh sumbat ~~ hahaha

  6. minesaini said,

    memang sdapp Mr. Cantik wat…hehe… t wat kan g ek…;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: