mochacinoz ‘d’ crunhcie

March 31, 2010 at 3:47 am (Uncategorized)

Assalamualaikum..

ye…bersame dgn saye pade hari ni tuk bersama2 mebuat air yang sedap sekali ye tuan2, resepi kite ari ni adalah…..mochacinoz ‘d’ crunchie ye…kalo dlm bhas melayu die….neslo ais berempah…(er!!!same ke ek?)

bahan-bahannya,

3 1/2 sudu teh milo

1/4 sudu teh nescafe arabica

dan susu skik ja…

ok…saye gune cawan berisipadu 0.3 l (badan besar, cawan pun besar,hehehe)

cara nak buek dio…sonang jo. ok! memula bc Basmallah, pastu campur milo ngan nescafe tu. pas tu ltak susu tu kasi tutup milo ngan nescafe tu, tak yah bnyk2, milo da manis da…pastu ltk air pans dan ltakkan ais…pergghhh!!! time ni pun da cukup sdap da kalo minum, tapi tggu dl, ade final touch sblm minum…

dapatkan sebungkus (atau ikut suka anda) bisku oat krunch keluaran munchy’s

yg ni…pkai yg dark coklat pny, mmg terase momentum die…perggghhh….k2, kasi hancur ini biskut, pastu kasi tabur juga….

hasil die…. tara………

pastu time nak minu…anda kacau2, kacau dan kacau2…pastu minum a, perghhhh!!! best oo…siyes lagi jimat dan sedak…

kalo nak rase kopi kuat, hangpa tambah a nescafe lebih, nak rase coklat lbg, ltak milo lbh…pndai2 la hangpa oter…tu best kalo wat air sendr…ikut selera masing2 kan…hehehe, slamt menchoba….ba…ba…ba…

Advertisements

Permalink 6 Comments