mochacinoz ‘d’ crunhcie

March 31, 2010 at 3:47 am (Uncategorized)

Assalamualaikum..

ye…bersame dgn saye pade hari ni tuk bersama2 mebuat air yang sedap sekali ye tuan2, resepi kite ari ni adalah…..mochacinoz ‘d’ crunchie ye…kalo dlm bhas melayu die….neslo ais berempah…(er!!!same ke ek?)

bahan-bahannya,

3 1/2 sudu teh milo

1/4 sudu teh nescafe arabica

dan susu skik ja…

ok…saye gune cawan berisipadu 0.3 l (badan besar, cawan pun besar,hehehe)

cara nak buek dio…sonang jo. ok! memula bc Basmallah, pastu campur milo ngan nescafe tu. pas tu ltak susu tu kasi tutup milo ngan nescafe tu, tak yah bnyk2, milo da manis da…pastu ltk air pans dan ltakkan ais…pergghhh!!! time ni pun da cukup sdap da kalo minum, tapi tggu dl, ade final touch sblm minum…

dapatkan sebungkus (atau ikut suka anda) bisku oat krunch keluaran munchy’s

yg ni…pkai yg dark coklat pny, mmg terase momentum die…perggghhh….k2, kasi hancur ini biskut, pastu kasi tabur juga….

hasil die…. tara………

pastu time nak minu…anda kacau2, kacau dan kacau2…pastu minum a, perghhhh!!! best oo…siyes lagi jimat dan sedak…

kalo nak rase kopi kuat, hangpa tambah a nescafe lebih, nak rase coklat lbg, ltak milo lbh…pndai2 la hangpa oter…tu best kalo wat air sendr…ikut selera masing2 kan…hehehe, slamt menchoba….ba…ba…ba…

Advertisements

Permalink 6 Comments

Buah tangan dari Pesta Buku

March 28, 2010 at 12:23 am (Uncategorized)

Assalamualaikum…

Semalam kite da tgk ‘atmosphere’ di pesta, ari ni kite nak tgk hasil shopping aku di pesta buku plak, jom zassss…..

Baju-t exsklusif, Manikam Kalbu,putih, RM 30.00, puas ati ooo…ni la baju yg kiut tu, sm kiut kan ngan aku…

Mikhail dan Cinta Sufi, dijual ngan harge RM 16.90 smalam,…laris gile Cinta Sufi, tak sempat nak susun kat rak beb…

Zul + Saini, 27.03.2010,heeeeee…best2

Detektif Indigo Kembali dan Bahlut…Bahlut ni karya terbaru FT, Detektif Indigo ni da siri-3 da…Detektif Indigo Kembali , RM16  dan Bahlut, RM23…

Tanda tgn jawi gitu Saudara FT kite…trimas

Pepun, syukur, ALhamdulillah dapt gak aku koleksi2 mcm ni…hehehe, k la,chow!

Zulhilmi

Permalink 3 Comments

Pesta Buku KL…

March 27, 2010 at 2:42 pm (Uncategorized)

Assalamualaikum…

waaaa, Alhamdulillah, hepi betul hari ni, dapat berjumpe dgn 2 org penulis yg sangt aku sanjungi dan minati… Saudara Ramlee Awang Murshid (RAM) dan juga Saudara Faisal Tehrani (FT)….hehehehe, sangat2 teruja, lbh teruja dari berjumpe dgn artis, hahahaha…sangt nervous, cuak dan sebagainya….hahaha

Mula samapai je Putra Place, dlm Mall tu, g a cucuk duit, Nauzubillah ramai, hahaha, so sape nak dtg , bawak a duit cukup2 e…

Pastu, perut pun da berkeroncong, dlm jam 12 lbh gak kot, jln nak g makan, slisih ngan FT,hahaha….sangt teruja dpt jumpe FT di depan mata…

Sbb ramai gile org kat situ, aku ngna Din pun wat keputusan, beli roti ngan air tin je,lepak jap, kasi abis penat baru la start pengembaraan…hehehe

Pastu, jalan pny jalan, jumpe la ruang pameran karangkraf, ni pun same, humakaih, ponuh eh…bersosak-sosak, nak cari buku RAM, Cinta Sufi dan Mikhail. Tgk ada org pgang Cinta Sufi, tapi kat rak da clear, hampe….slamat a ade abg tu teriak, “Cinta Sufi! Cinta Sufi!” ape lagi, pusing 360 darjah, terus tuju kat bro tu, setel! Pastu tny die Mikhail ade g tak, die cakap da abih,duh! keciwa g, tapi aku  try g kat ptugas yg lain, aku tny a kat die, die cari2, jumpe….hehhehe, senyum lebar aku…

Time nak bayar, biase a, sosak beb…

Time tgh bratur tu, ade akak  tu perkenalkan diri die dr RAM FC, die kate RAM ade kat tmpt nak mintk otograp,aku pe lg, pucuk dicita, ulam, mangga, itik ayam aku blasah…zasssss….

Saudara RAM, time kasih bos…

Berdua lbh baik,hehehehe….

Pastu, misi diteruskan dgn mencari gerai ameen kreatif lak…jln2, jumpe… hehe, apa laei, angkt buku FT lak a, tp FT takdo. aku pun g la solat dulu, pastu turun kat bawah, tgk plancaran buku2 terbitan ameen kreatif…

Pas abis pgrm pelancaran, tak sabo beb nak mintk tnd tgn…hehe, pas berebut, dpt a t/tgn kat novel Bahlut dan novel Detektif Indigo Kembali, best2…

Smart gak bj yg Saudara FT pkai, t-shirt ni dijual time ni je, cover Ingin Jadi Nasrallah,sempena karya FT, himpunan2 puisi dan gambar FT…

Tapi aku angkat bj cover Manikam Kalbu, heheh, gmb kucin, kiut, mcm aku,hahaha…

abaikan background tu ye…

heheh, ape pun syukur pd Ilahi krn rezeki-Nya, dpt aku jumpe penulis2 yang hebat ni,insya-Allah, ada mas, aku tunjuk lak buku2 yg di tanda tgn tu ye…

Smg rahmat melimpah kpd setiap penulis2 yang memperjuangkan agama Islam dan mereka yg meperjuangkan kebenaran…

Zulhilmi

Permalink 4 Comments