Pesta Buku KL…

March 27, 2010 at 2:42 pm (Uncategorized)

Assalamualaikum…

waaaa, Alhamdulillah, hepi betul hari ni, dapat berjumpe dgn 2 org penulis yg sangt aku sanjungi dan minati… Saudara Ramlee Awang Murshid (RAM) dan juga Saudara Faisal Tehrani (FT)….hehehehe, sangat2 teruja, lbh teruja dari berjumpe dgn artis, hahahaha…sangt nervous, cuak dan sebagainya….hahaha

Mula samapai je Putra Place, dlm Mall tu, g a cucuk duit, Nauzubillah ramai, hahaha, so sape nak dtg , bawak a duit cukup2 e…

Pastu, perut pun da berkeroncong, dlm jam 12 lbh gak kot, jln nak g makan, slisih ngan FT,hahaha….sangt teruja dpt jumpe FT di depan mata…

Sbb ramai gile org kat situ, aku ngna Din pun wat keputusan, beli roti ngan air tin je,lepak jap, kasi abis penat baru la start pengembaraan…hehehe

Pastu, jalan pny jalan, jumpe la ruang pameran karangkraf, ni pun same, humakaih, ponuh eh…bersosak-sosak, nak cari buku RAM, Cinta Sufi dan Mikhail. Tgk ada org pgang Cinta Sufi, tapi kat rak da clear, hampe….slamat a ade abg tu teriak, “Cinta Sufi! Cinta Sufi!” ape lagi, pusing 360 darjah, terus tuju kat bro tu, setel! Pastu tny die Mikhail ade g tak, die cakap da abih,duh! keciwa g, tapi aku  try g kat ptugas yg lain, aku tny a kat die, die cari2, jumpe….hehhehe, senyum lebar aku…

Time nak bayar, biase a, sosak beb…

Time tgh bratur tu, ade akak  tu perkenalkan diri die dr RAM FC, die kate RAM ade kat tmpt nak mintk otograp,aku pe lg, pucuk dicita, ulam, mangga, itik ayam aku blasah…zasssss….

Saudara RAM, time kasih bos…

Berdua lbh baik,hehehehe….

Pastu, misi diteruskan dgn mencari gerai ameen kreatif lak…jln2, jumpe… hehe, apa laei, angkt buku FT lak a, tp FT takdo. aku pun g la solat dulu, pastu turun kat bawah, tgk plancaran buku2 terbitan ameen kreatif…

Pas abis pgrm pelancaran, tak sabo beb nak mintk tnd tgn…hehe, pas berebut, dpt a t/tgn kat novel Bahlut dan novel Detektif Indigo Kembali, best2…

Smart gak bj yg Saudara FT pkai, t-shirt ni dijual time ni je, cover Ingin Jadi Nasrallah,sempena karya FT, himpunan2 puisi dan gambar FT…

Tapi aku angkat bj cover Manikam Kalbu, heheh, gmb kucin, kiut, mcm aku,hahaha…

abaikan background tu ye…

heheh, ape pun syukur pd Ilahi krn rezeki-Nya, dpt aku jumpe penulis2 yang hebat ni,insya-Allah, ada mas, aku tunjuk lak buku2 yg di tanda tgn tu ye…

Smg rahmat melimpah kpd setiap penulis2 yang memperjuangkan agama Islam dan mereka yg meperjuangkan kebenaran…

Zulhilmi

Advertisements

4 Comments

  1. nizam said,

    minat dah cantek dah..

    amalkan lah menulis dalam blog selalu… jgnlah malas update..

    owhh beli baju kameja tu semata-mata nk gi pesta buku ke?

  2. Mr. Cantik said,

    hahaaa….ko silap tulis ni kot.. ko maksudkan -> g pesta buku tu semat-mata nak bl bj tu ke?kan?kan? hahaha….x gak…g sane mmg nak jumpe diorg…nak bl buku sume tu a, sbb kat sane tu murah sikit, tp harge murah tu sbnrnya harge untuk bersesak-sesak dan juga harga sebuah KEPUASAN,hahahah….

  3. mrs. mine said,

    pewwiit… i like lah!..

  4. musz said,

    huiyooo………aq rase blog ko ni mesti dah berpenghuni…muhahahaaaaaaaaa……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: