Pesta Buku KL…

March 27, 2010 at 2:42 pm (Uncategorized)

Assalamualaikum…

waaaa, Alhamdulillah, hepi betul hari ni, dapat berjumpe dgn 2 org penulis yg sangt aku sanjungi dan minati… Saudara Ramlee Awang Murshid (RAM) dan juga Saudara Faisal Tehrani (FT)….hehehehe, sangat2 teruja, lbh teruja dari berjumpe dgn artis, hahahaha…sangt nervous, cuak dan sebagainya….hahaha

Mula samapai je Putra Place, dlm Mall tu, g a cucuk duit, Nauzubillah ramai, hahaha, so sape nak dtg , bawak a duit cukup2 e…

Pastu, perut pun da berkeroncong, dlm jam 12 lbh gak kot, jln nak g makan, slisih ngan FT,hahaha….sangt teruja dpt jumpe FT di depan mata…

Sbb ramai gile org kat situ, aku ngna Din pun wat keputusan, beli roti ngan air tin je,lepak jap, kasi abis penat baru la start pengembaraan…hehehe

Pastu, jalan pny jalan, jumpe la ruang pameran karangkraf, ni pun same, humakaih, ponuh eh…bersosak-sosak, nak cari buku RAM, Cinta Sufi dan Mikhail. Tgk ada org pgang Cinta Sufi, tapi kat rak da clear, hampe….slamat a ade abg tu teriak, “Cinta Sufi! Cinta Sufi!” ape lagi, pusing 360 darjah, terus tuju kat bro tu, setel! Pastu tny die Mikhail ade g tak, die cakap da abih,duh! keciwa g, tapi akuĀ  try g kat ptugas yg lain, aku tny a kat die, die cari2, jumpe….hehhehe, senyum lebar aku…

Time nak bayar, biase a, sosak beb…

Time tgh bratur tu, ade akakĀ  tu perkenalkan diri die dr RAM FC, die kate RAM ade kat tmpt nak mintk otograp,aku pe lg, pucuk dicita, ulam, mangga, itik ayam aku blasah…zasssss….

Saudara RAM, time kasih bos…

Berdua lbh baik,hehehehe….

Pastu, misi diteruskan dgn mencari gerai ameen kreatif lak…jln2, jumpe… hehe, apa laei, angkt buku FT lak a, tp FT takdo. aku pun g la solat dulu, pastu turun kat bawah, tgk plancaran buku2 terbitan ameen kreatif…

Pas abis pgrm pelancaran, tak sabo beb nak mintk tnd tgn…hehe, pas berebut, dpt a t/tgn kat novel Bahlut dan novel Detektif Indigo Kembali, best2…

Smart gak bj yg Saudara FT pkai, t-shirt ni dijual time ni je, cover Ingin Jadi Nasrallah,sempena karya FT, himpunan2 puisi dan gambar FT…

Tapi aku angkat bj cover Manikam Kalbu, heheh, gmb kucin, kiut, mcm aku,hahaha…

abaikan background tu ye…

heheh, ape pun syukur pd Ilahi krn rezeki-Nya, dpt aku jumpe penulis2 yang hebat ni,insya-Allah, ada mas, aku tunjuk lak buku2 yg di tanda tgn tu ye…

Smg rahmat melimpah kpd setiap penulis2 yang memperjuangkan agama Islam dan mereka yg meperjuangkan kebenaran…

Zulhilmi

Advertisements

Permalink 4 Comments