Program Ukhuwah Kasih…

April 28, 2008 at 6:47 am (Uncategorized)

 

Tarikh: 4-6 April 2008

Tempat: PKAYIS Darul Sa’adah Segamat

Anjuran: Pers. Mah. Anak Johor UKM

“MENYEMAI BUDI, MENYULAM KASIH”

Advertisements

Permalink 2 Comments

Davi Blaine dan kisah Magisnya…

April 23, 2008 at 9:56 am (Uncategorized)

Amacam? ada bran

Permalink Leave a Comment

Hallo…

April 22, 2008 at 9:19 am (Uncategorized)

Assalamualaikum pembuka bicara,

Basmallah pemula kata.

Suda lama tak update blog ni, sibuk nak exam kan…time kasih kepade kenkawan yang sudi komen, ingat ari ni nak upload video program PERMAJ di PKAYIS Darul Sa’adah di Segamat tapi laptop Jannah ni tak mengizinkan lak, maybe internet kat pusan ni tak ok kot…

Semalam ade bawak larian obor olimpik beijing, cambest je plak tengok paper,huhuhu, Alhamdulillah Malaysia takde gaduh2 pasal Tibet.kitaorang Malaysia ni sangat bersyukur, takde gaduh2, kepada sume, same2 a jage name Malaysia ni ek..

Malaysia ni untung sebenarnye kan?aman…cume jenayah agak berleluase gak a…takut gak,lagi2 baru2 ni kat KLIA kan, siap tembak menembak lagi tu…macam cite Hollywood pun ade agk kan.

Nape la nak meromapak ni sume kan…kalo wat baik kan bagus, bukan kene bayar pun…manusia jangan aa putus asa dengan nikmat Allah, usaha pasti jaya, Insya-Allah. pape pun kerja, sandarkan pada Allah, insya-Allah bila gagal kite tak putus asa, bile berjaya kita tak bangga diri.

Semalam dengar kat radio, Panchor, Muar tanah mendap. abis sume pakcik makcik ni punye gerai pasar malam terbalik, teruk gak seh… kesan dari sungai Muar mengamuk,hahahaha…

k la..t sambung lg, gud luck sume!

Permalink 3 Comments

Ikhlas dalam perjuangan…

April 17, 2008 at 10:19 am (Uncategorized)

Assalamualaikum…

 Dewasa ini kita selalu lihat di sana-sini pemimpin-pemimpin kita bertelagah sesama sendiri. Jika dahulu mereka bertelagah di antara parti mereka dan parti lawan, tetapi sekarang mereka bercakar sesama sendiri, bertelagah di dalam parti. Sengketa ini dilihat tidak ada hujungnya. Adakah mungkin noktahnya ialah dengan perletekakkan jawatan Perdana Menteri Malaysia yang Kelima sekarang, mungkin juga?

 Relevenkah apabila kekalahan sesuatu perkara diletakkan di atas bahu pemimpinnya seorang sahaja? Kenapa jika sebelum bertarung, mereka senyap, membatukan diri? tidak pernah mengur khilaf diri. Tidak merancang dengan teliti, tidak berbincang tentang strategi? Apila kalah, nah! Jari terus di tuding pada pemimpin nombor satu negara. Adakah ini perancangan yang rapi dari orang di dalam parti itu sendiri demi kepentingan peribadi mereka atau kesilapan pemimpin itu sendiri yang terlalu alpa dan leka dalam mengaut keuntungan mereka?

 Mr. Clean, itulah yang gelaran  yang diberi kepada Perdana Menteri kita. Usahanya di dalam membasmi rasuah dan korupsi, mungkin sedikit sebanyak menanam  benih kebencian pada diri musuh-musuh beliau  di dalam parti itu sendiri. Tetapi, adakah dasar yang diutarakan itu diamalkan atau mungkin juga ia hanya menjadi mainan dibibir mulut sahaja.

  Tiada siapa yang benar dan tiada siapa yang salah sebenarnya bagi saya. Tetapi bagaimana mereka mengunakan kepercayaan yang telah diberi oleh rakyat. Tidak kiralah di pihak Barisan Nasional ataupun Pakatan Rakyat, bagaimana melaksanakan apa yang pernah dikata adalah perkara pokok yang perlu mereka realisaikan sekarang. Pembangunan adalah sesuatu yang semua orang boleh buat, cuma berkesan atau tidak yang akan menjadi pengukurannya.

 Seluruh rakyat dan juga pemimpin haruslah terus menyokong dan membantu Perdana Menteri kita sekarang selama mana ia memegang tampuk pemerintahan. Teguran yang dibuat mestilah disalur pada pihak yang betul. Bagi pihak yang yang diadukan pula, jalankan tanggungjawab dengan sepenuhnya tanpa memilih bulu. Janganlah terus kita membuka pekung di dada, takut nanti negara luar pula mengambil kesempatan ke atas negara kita.

 Islam itu syumul, jadikanlah ia sebagai sempadan dan panduan di dalam apa jua perkara yang kita lakukan, termasuklah di dalam memerintah dan mentadbir negara.

 Akhir kalam, ikhlaskan hati di dalam setiap kerja yang dibuat. Semoga Allah merahmati Malaysia, semoga Allah merahmati kita.

 

Demi Malaysia negara bertuah,

Demi Malaysia negar tercinta.

 

Allah tuhanku,

Muhammad nabiku.

 

Andai terkhilaf,

andai teralpa,

maaf dipinta.

Permalink 2 Comments

Try this….

April 17, 2008 at 7:58 am (Uncategorized)

http://good-times.webshots.com/slideshow/563097348OpAZkn

Permalink Leave a Comment

David Villa ke Arsenal???

April 17, 2008 at 7:55 am (Uncategorized)

 Avram Grant mungkin menggigit jari apabila penyerang Valencia, David Villa menafikan beliau akan ke Chelsea. Villa mengaku lebih berminat unutk menyertai Arsenal pada musim akan datang. Penyerang yang berharga 20 juta pound itu berjaya menyumbat 63 gol sepanjang 3 tahun bersama Valencia.

 

Permalink Leave a Comment

Our Malaysian Today…

April 17, 2008 at 6:27 am (Uncategorized)

 

 

An art or a vandalisme?

What’s your opinion?

 

 

Permalink 3 Comments

Waaaa…..cuak-cuak!!!!

April 17, 2008 at 5:53 am (Uncategorized)

Exam…exam…exam…

tensionnye…cuak beb! study tak lagi ni.. ….sesape tolong azan sikit kat telinge aku ni….

kepada kengkawan…semoga berjaye n best of luckkk!!!

bagi u yang da bis exam…best la korang ek,huhuhu….

Permalink 5 Comments

Banjir Kilat Di Plaza Imbi

April 17, 2008 at 5:46 am (Uncategorized)

 

 

 

 

Motor or Motorboat???

Lokasi Kejadian: Plaza Imbi

Masa: 4.15 petang

Tarikh: 16 April 2008

 

 

 

 

 

Permalink Leave a Comment

Cars of Police Departments of various countries

April 14, 2008 at 4:23 pm (Uncategorized)

Spain …..audi TT max speed 280km/hr

Spain .....audi TT max speed 280km/hr

Japan…lancer Evo IX..max speed 280km/hr

Japan...lancer Evo IX..max speed 280km/hr

England ….porsche ……Do I have to tell the speed…

England ....porsche ......Do I have to tell the speed...

France ..peageot…sports gt..max speed 280km/hr

France ..peageot...sports gt..max speed 280km/hr

German police car…Lamborgini..gallardo..max speed

320km/hr

German police car...Lamborgini..gallardo..max speed 320km/hr

Now for the Ultimate Police Car in the World !!!

….

….


….

….

….

….

….

One and Only India :  Mahindra Jeep !!!

Mahindra Jeep !!!

Max Speed not disclosed due to Security Reasons J

Permalink Leave a Comment

Next page »